Descriere ‘Le cafe ou vivent les souvenirs’ de ‘Toshikazu Kawaguchi’
Peștera Dona Dona, pe flancul Munților Hakodate, în nordul Japoniei, este cunoscută pentru vederea sa incredibilă asupra portului din oraș.
Dar mai mult decât atât, precum și la cafenea Funiculi Funicula din Tokyo, clienții pot trăi o experiență extraordinară: a călători prin trecut, timp de o cafea. Acolo se întâlnesc Yayoi, o fată care vrea să-și dea seama ce-a făcut părinții ei, Todoroki, un actor care se simte lipsit de soția și de visurile lor comune; Reiko, submergită de dispariția sorăi; și Reiji, care înțelege prea târziu cât de mult iubește pe iubita lui din copilărie…
În ciuda aromelor, oamenii au o experiență plină de emoții și se adresează cu mai multă calmă.
După „Cafeaua timpului retruns” și „Tant timp ca cafea este încă cald”, Kawaguchi confirma, cu acest al treilea roman confortabil, talentul său de conteur. Fineste de proză, delicatețe și umanitate: magie lui Kawaguchi se află în această dulce empatie care se transmite cititorului.
Recenzie ‘Le cafe ou vivent les souvenirs’ de ‘Toshikazu Kawaguchi’
## Un viitor pe care l-ai pierdut, un trecut pe care-l simți din nou
„Le Cafe ou vivent les souvenirs” de Toshikazu Kawaguchi este o poveste ce te va face să te gândi la trecutul tău, la amintiri și la ceea ce ne definește. Kawaguchi ne prezintă o poveste cu antiteză, un café unde timp se oprește, iar oamenii se confruntă cu emoții profund tragice.
**Ce-ți va place:**
* **O abordare diferită a timpului:** Cartea explorează cu subtilitate tema temporalityi, folosind o poveste de cafea ca puncte de oprire a realității. Vrei să te afli în vremurile trecute?
* **Un mister profund:** Ca și în multe povești, această carte se dezvoltă gradual, oferind motive care ne-au putut fascina. Însă, secretul este mai mult decât o simplă poveste de dragoste sau războaie.
* **Simțire de realitate:** Kawaguchi are o capacitate remarcabilă de a crea un mediu cu viață proprie, ca o simlurare a realității. Te vei simți conectat la personaje și la poveștile lor.
**Ce poți să-ți doriți mai mult:**
* **O expunere mai profundă a tematicilor:** Pot fi, de asemenea, unele momente care ar putea fi mai detaliate, oferind un context mai clar pentru unele momente din poveste.
* **Un final mai clar:** Ca și în multe povești, finalul poate fi un motiv de dezamăgire sau o provocare pentru tine.
**Concluzie:** „Le Cafe ou vivent les souvenirs” este o carte care ne obligă să ne gândim la trecutul nostru și la impactul emoțiilor. Kawaguchi ne oferă o poveste care ne va face să regretim pentru momentele pierdute, dar și ne va inspira să ne bucurăm de prezent.