Descriere ‘Commission of Tears’ de ‘Antonio Lobo Antunes’
Romanul lui António Lobo Antunes, „Comisii pentru lacrimi”, (2011, Comissão das Lágrimas), se petrece în contextul războiului civil angolan (1975-2002). Angola a obținut independență oficială pe 11 noiembrie 1975 și, chiar dacă scenariul era pregătit pentru tranziție, o combinație de tensiunile etnice și presiuni internaționale a făcut ca victoria lui Angola să fie problematică. Ca multe state post-coloniale, Angola a rămas cu dificultăți economice și sociale care au condus la un conflict de putere între cele trei mișcări de luptă pentru independență predominantă. Mutarea Poporului pentru Liberarea Angolalei (MPLA), formată în decembrie 1956 ca o ramură a Partidului Comunist Angolan, a avut ca suport populația Ambundu și era larg sprijinită de alte țări din Africa, Cuba și Uniunea Sovietică.
În această carte, Lobo Antunes explorează acest perioadă traumatică a istoriei Angolei prin fragmentele amintirilor și visurilor unei femei rupte. Autorul s-a inspirat de povestea comandantei batalionului feminin MPLA (Popular Movement for the Liberation of Angola) care a fost torturat și ucis după răscoala statală din May 1977. Se spune că, în timp ce o torturau, ea nu a oprit să cânte. Acesta este istoria lui Cristina, adăugată la o clinică de psihiatrie din Lisabona. În turbulența amintirilor ei, dialoguri și episoade traumatizante, Cristina își amintește copilăria din Africa, în timp ce toate lucrurile din mintea ei erau amestecate cu vocea părintelui ei, care era un fost preot negru și a devenit unul dintre torturatul „Comisii pentru lacrimi.”
Recenzie ‘Commission of Tears’ de ‘Antonio Lobo Antunes’
## „Commission of Tears”: Un mergulh în frământarea sufletească a portughezilor
**Antonio Lobo Antunes**, un nume sinonim cu excelenta literatură portugheză, ne invită în „**Commission of Tears**”, o carte care ne împing spre centrul unei realități sociale complexe și tulburi. Povestea se desfășoară în Oporto, Portugalia, unde se lovește de o poveste tragică și plină de suferințe.
Antunes se concentrează asupra unui **timpuriu** și al unei **povestii tragice**, explorând **conflictul interior** și **duble-le** ale unor personaje care au fost **strâns legate de tristețe**. Într-o lume înconjurată de **proști**, romanul se concentrează asupra **relației dintre o familie și tragedia**.
Cartea este o **poveste de durere** și **de suferință**, o relatare despre **condițiile sociale** și **durere.** Antunes creează un **sinfonă al sentimentelor** care ne face să trăim cu ele.
**Punctul culminant al romanului** este **un moment de tragedie**, care ne lasă impresiile și ne-a oferit o **istorie profundă a sufletului uman**. Este o carte care ne provoacă să ne **reflectam** asupra **lucrurile importante** din viață.
**”Commission of Tears”** este o carte **necesară pentru orice iubitor de literatură**, care v-a **asadar captivat**, **te-a incurajat și te-a inspirat**.