Sari la conținut

Untitled

Descriere ‘Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara Oglinzilor’ de ‘Lewis Carroll’

Toate operele lui Lewis Carroll ar trebui canonizate. Lewis Carroll, aș crede, mai mult decât orice alt autor englez. Și Alice în Țara Oglinzilor mai mult decât celelalte opere ale sale. Cred că este capodopera lui. M-a captivat în copilărie.
(Harold Bloom)

Întotdeauna l-am iubit. Mi-ar fi plăcut să-i fi fost filmate picnicurile. Cel mai mare scriitor de povestiri pentru copii din toate timpurile.
(Vladimir Nabokov)

Din anumite motive, nu le cunoaștem, copilăria lui a fost brusc întreruptă. S-a încuibat în el de-a binelea și pe de-a-ntregul. Nu a putut-o risipi.
(Virginia Woolf)

Nu copiii sunt cei care ar trebui să citească scrierile lui Lewis Carroll; ei se descurcă mult mai bine la făcut turte de noroi.
(Gilbert Keith Chesterton)

Recenzie ‘Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara Oglinzilor’ de ‘Lewis Carroll’

„Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor” sunt cărți care, din momentul apariției lor, au captivat imaginația copiilor (și a multor adulți!) cu poveștile lor fantastice și nebunești. Lewis Carroll ne poartă pe o călătorie plină de absurdități și logică inversă alături de Alice, o fetiță curioasă care se pierde într-un labirint fantastic.

Cartea primei aventuri a lui Alice este o celebrare a copilăriei: cu personaje bizare ca iepurele cu ceasul, pisica purpurie sau Contele de Cheshire, Alice descoperă lumea din perspectiva unui copil – plină de minuni și nedumeriri. Umorul cărții este subtil și ironic, adresându-se atât copiilor cât și adulților care pot găsi o mulțime de referințe satirice la societatea victoriană.

„Alice în Țara Oglinzilor” continuă aventura lui Alice într-un univers chiar mai fantastic și absurd decât cel precedent. Aici, lumea oglinzii este un reflex inversat al celui real, unde regulile logicii sunt mereu puse la îndoială. Personajele din această carte sunt la fel de bizare ca cele din prima aventură, dar cu o dimensiune umoristică și metafizică mai profundă.

Ambele cărți oferă o experiență unică de citire, care provoacă imaginația, stimulează raționamentul critic și ne reamintește puterea minunii din lumea noastră. Recomand „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor” tuturor celor care caută o lectură captivantă, plină de umor și aventură.